Sultinga vištiena su grikių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultinga vištiena su grikių padažu

Grikių košė laikoma tikru sveiko maisto simboliu. Joje yra daugybė organizmui naudingų ir vertingų medžiagų. Kalis gali sustiprinti kraujagyslių sieneles, geležis didina hemoglobino kiekį, magnis teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, o antioksidantai padeda imuninei sistemai. Grikiai taip pat naudingi virškinimo sistemai ir skatina ilgaamžiškumą. Iš grikių ruošiama daugybė patiekalų, pavyzdžiui: apkepai, duona, kotletai, blynai, blyneliai, apkepai ir kt.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga vištiena su grikių padažu Žingsnis 1
Išvirkite grikius santykiu 1:2 arba 1:3. Druskos ir pipirų pagal skonį.

Žingsnis 2

Sultinga vištiena su grikių padažu Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį supilkite pieną, grietinę ir sojų padažą. Kaitinkite ant ugnies 3 minutes. Sudėkite žoleles.

Žingsnis 3

Sultinga vištiena su grikių padažu Žingsnis 3
Kepkite vištienos filė keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kai vištiena bus beveik paruošta, apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada supilkite padažą ir pusę puodelio vandens. Troškinkite apie 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos