Publikavimo data: 2025-08-18
Sultinga vištiena su grikių padažu
Grikių košė laikoma tikru sveiko maisto simboliu. Joje yra daugybė organizmui naudingų ir vertingų medžiagų. Kalis gali sustiprinti kraujagyslių sieneles, geležis didina hemoglobino kiekį, magnis teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, o antioksidantai padeda imuninei sistemai. Grikiai taip pat naudingi virškinimo sistemai ir skatina ilgaamžiškumą. Iš grikių ruošiama daugybė patiekalų, pavyzdžiui: apkepai, duona, kotletai, blynai, blyneliai, apkepai ir kt.
Žingsnis 1
Išvirkite grikius santykiu 1:2 arba 1:3. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį supilkite pieną, grietinę ir sojų padažą. Kaitinkite ant ugnies 3 minutes. Sudėkite žoleles.
Žingsnis 3
Kepkite vištienos filė keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kai vištiena bus beveik paruošta, apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada supilkite padažą ir pusę puodelio vandens. Troškinkite apie 15 minučių.
Kategorijos