Publikavimo data: 2024-06-15
Sultinga vištiena su makaronais
Vištiena yra visaverčių baltymų šaltinis, kuris palaiko raumenų tonusą ir normalizuoja medžiagų apykaitą. Šiame recepte vištiena kepama orkaitėje, todėl reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Negalima mėsos orkaitėje per ilgai kepti, nes vištiena įgaus nemalonų kvapą ir riebalų skonį. Be to, mėsa taps sausa, praras sultingumą ir švelnumą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą: į puodą įpilkite 500 ml vandens, suberkite cukrų, balzaminį actą, pipirų grūdelius ir lauro lapą. Užvirinkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Įdėkite vištieną į marinatą ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Kai vištiena bus marinuota, sudėkite ją ant kepimo skardos, pateptos alyvuogių aliejumi. Uždenkite folija ir 25 min. pašaukite į orkaitę, tada foliją nuimkite ir kepkite dar 25 min.
Žingsnis 3
Kol vištiena kepa, paruoškite česnakinį padažą. Susmulkinkite česnaką, įpilkite 50 ml vandens, 50 ml alyvuogių aliejaus, 1 citrinos sultis ir smulkiai supjaustytas petražoles. Palikite padažą pritraukti. Tada juo aptepkite iškepusią vištieną.
Žingsnis 4
Paruoškite makaronų padažą: į puodą supilkite pieną, miltus ir sviestą. Kai sviestas išsilydys, sudėkite grietinėlę, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus, užvirinkite ir sumaišykite padažą su makaronais.
Kategorijos