Publikavimo data: 2024-05-26
Sultinga vištiena su medumi
Vištieną mėgsta beveik visi. Yra daugybė patiekalų su šiuo produktu. Dauguma jų ruošiami marinato arba padažo pagrindu. Dėl to vištiena išlieka sultinga. Vienas iš tokių marinatų yra medus. Jis suteikia patiekalui pikantišką, šiek tiek saldoką skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Vandens vonelėje pašildykite medų, sumaišykite jį su augaliniu aliejumi, druska, pipirais ir prieskoniais. Vištienos vidų ir išorę aptepkite medaus padažu. Palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 2
Tada sudėkite vištieną į kepimo indą, suriškite kojas virvele ir apvyniokite sparnų ir kojų galus folija, kad jie nesudegtų. Kepkite 180 °C temperatūroje valandą, periodiškai apliedami sultimis ir marinatu. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Kategorijos