Publikavimo data: 2025-08-18
Sultinga vištienos filė avižinių dribsnių duonelėje
Vištienos filė avižiniuose dribsniuose būna traški ir sultinga. Avižinių dribsnių apkepas leidžia mėsai išlaikyti ir užsandarinti viduje visas sultis, todėl krūtinėlė niekada neišsausėja. Šį receptą galima laikyti tikra Dievo dovana tiems, kurie laikosi sveikos ar dietinės mitybos. Svarbu, kad patiekalas nėra kaloringas, o tai reiškia, kad jis puikiai tiks vaikų valgiaraščiui. Vaikus neabejotinai patrauks traški plutelė, o baltos mėsos mėgėjai įvertins švelnią mėsą.
Žingsnis 1
Supjaustykite krūtininę ilgomis riekelėmis. Supjaustytą mėsą sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru. Suberkite prieskonius ir viską išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai arba nakčiai, kad mėsa pasimarinuotų.
Žingsnis 2
Pagal skonį įberkite į dribsnius prieskonių ir išmaišykite. Išimkite marinuotą mėsą, supjaustytus gabalėlius apvoliokite avižiniuose dribsniuose. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir 20-30 min. siųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos