Publikavimo data: 2025-08-17
Sultinga vištienos filė su grybais ir sūriu
Gardi vištienos filė bus pagrindinis jūsų šventinio stalo patiekalas. Patiekalas bus labai skanus ir sultingas. Tai puikus prancūziškos mėsos pakaitalas, jei labiau mėgstate vištieną. Ją geriausia patiekti iš karto po gaminimo.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūną, sudėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite ant silpnos ugnies 12 minučių.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite tame pačiame dubenyje su virtais grybais ir svogūnais.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, šiek tiek pamuškite virtuviniu plaktuvu, pagardinkite pipirais ir druska. Vištienos filė viršų patepkite nedideliu kiekiu majonezo padažo, visą paviršių aptepkite svogūnų ir grybų mišiniu.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, jo viršų patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Ant kepimo skardos sudėkite mėsos gabalėlius. Kepkite 30 minučių, kol iškeps.
Kategorijos