Publikavimo data: 2025-08-19
Sultinga vištienos filė traškiose sezamo sėklose
Vištienos filė yra labai patogus ir vertingas produktas - ją lengva nusipirkti, greitai paruošti ir iš jos galima pagaminti daugybę patiekalų. Be to, vištienos filė neturi kietųjų skaidulų ir riebalų, todėl ją galima priskirti prie dietinių produktų. Joje yra daug visaverčių baltymų, turinčių visų žmogui reikalingų aminorūgščių, ir nedaug angliavandenių bei riebalų. Vištienos filė ilgai virti nebūtina, nes kitaip ji taps kieta ir sausa, užtenka greitai apkepti po kelias minutes iš abiejų pusių. Traški sezamo sėklų ir maltų džiūvėsėlių apkepas išlaikys mėsos gabalėliuose esančias sultis ir suteiks mėsai riešutų skonį.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir sumaišykite su kiaušinių baltymais, druska ir pipirais. Galite pridėti kitų prieskonių pagal savo skonį, pavyzdžiui, muskato riešuto, džiovintų česnakų ir paprikos. Palikite mėsą mirkti 10 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su ghi ir augalinio aliejaus mišiniu. Giliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamo sėklas. Vištienos gabalėlius iš visų pusių apvoliokite šiame mišinyje ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos