Sultinga vištienos filė traškiose sezamo sėklose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Sultinga vištienos filė traškiose sezamo sėklose

Vištienos filė yra labai patogus ir vertingas produktas - ją lengva nusipirkti, greitai paruošti ir iš jos galima pagaminti daugybę patiekalų. Be to, vištienos filė neturi kietųjų skaidulų ir riebalų, todėl ją galima priskirti prie dietinių produktų. Joje yra daug visaverčių baltymų, turinčių visų žmogui reikalingų aminorūgščių, ir nedaug angliavandenių bei riebalų. Vištienos filė ilgai virti nebūtina, nes kitaip ji taps kieta ir sausa, užtenka greitai apkepti po kelias minutes iš abiejų pusių. Traški sezamo sėklų ir maltų džiūvėsėlių apkepas išlaikys mėsos gabalėliuose esančias sultis ir suteiks mėsai riešutų skonį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga vištienos filė traškiose sezamo sėklose Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir sumaišykite su kiaušinių baltymais, druska ir pipirais. Galite pridėti kitų prieskonių pagal savo skonį, pavyzdžiui, muskato riešuto, džiovintų česnakų ir paprikos. Palikite mėsą mirkti 10 minučių.

Žingsnis 2

Sultinga vištienos filė traškiose sezamo sėklose Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su ghi ir augalinio aliejaus mišiniu. Giliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamo sėklas. Vištienos gabalėlius iš visų pusių apvoliokite šiame mišinyje ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos