Publikavimo data: 2025-08-18
Sultinga vištienos krūtinėlė, įdaryta sūriu ir pomidorais
Visuotinai pripažįstama, kad vištiena yra vienas sveikiausių ir lengviausiai prieinamų produktų. Vištienoje gausu liesų baltymų, ji yra mažai kaloringa ir labai lengvai paruošiama. Joje yra mažiau cholesterolio nei kitoje mėsoje, ji lengvai virškinama ir dažnai rekomenduojama sergant virškinimo sutrikimais. Daugelis žmonių neįvertina vištienos krūtinėlės skonio, klaidingai manydami, kad iš jos pagaminti patiekalai būna labai sausi. Tai tiesiogiai priklauso nuo jos paruošimo būdo. Šiandien kalbėsime apie vištienos krūtinėlės, įdarytos sūriu ir pomidorais, gaminimo receptą.
Žingsnis 1
Padarykite išilginius gilius įpjovimus visoje krūtinėlėje ir įtrinkite ją druska bei pipirais. Pomidorus ir sūrį supjaustykite vienodais griežinėliais. Į kiekvieną krūtinėlės pjūvį įdėkite po griežinėlį pomidoro ir sūrio. Suvyniokite filė į foliją.
Žingsnis 2
Perpjaukite bulves per pusę, įtrinkite jas prieskoniais. Ant vienos bulvės pusės uždėkite gabalėlį sviesto, o ant kitos - petražolių žalumynų. Sudėkite puseles ir suvyniokite į foliją.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves ir krūtinėlę ant kepimo skardos. Šaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Kategorijos