Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu

Originalus patiekalas iš gerai pažįstamų ingredientų. Pikantiškas skonis ir aštrumas paįvairins jūsų kasdienį meniu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu Žingsnis 1
Krūtinėlės kepimui įkaitinkite orkaitę konvekciniu režimu iki 180 °C temperatūros. Nusausinkite krūtinėlę servetėle ir patepkite alyvuogių aliejumi, citrinos žievele ir sultimis, čiobrelių lapeliais ir druska. Palikite pailsėti 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu Žingsnis 2
Dėkite krūtinėlę į gerai įkaitintą keptuvę oda žemyn, įdėkite dvi česnako skilteles su žievelėmis. Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu Žingsnis 3
Įdėkite 10 g sviesto ir apverskite krūtinėlę. Kai antroji pusė taip pat apskrus, įpilkite daugiau sviesto ir, laikydami krūtinėlę žnyplėmis, apkepkite kitas puses.

Žingsnis 4

Grįžkite krūtinėlę į keptuvę ir apšlakstykite ją romu. Leiskite alkoholiui ir aliejui sudaryti emulsiją, į kurią panardinkite krūtinėlę. Perkelkite krūtinėlę į kepimo skardą arba skardą su nedideliu folijos lakštu ir pašaukite į orkaitę 6-8 minutėms. Išimkite krūtinėlę ir patiekite su garnyru.

Žingsnis 5

Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu Žingsnis 5
Čatniui smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką be sėklų. Moliūgą supjaustykite dideliais 1 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite dalį sviesto ir įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite moliūgą, cinamoną ir česnaką. Kepkite, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos. Suberkite cukrų, tarkuotą imbierą, aitriąją papriką, citrinos sultis ir žievelę. Sumažinkite kaitrą iki mažiausios. Energingai maišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps, ir išimkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos