Publikavimo data: 2024-06-22
Sultinga vištienos krūtinėlė su tamsiuoju romu ir moliūgų čatniu
Originalus patiekalas iš gerai pažįstamų ingredientų. Pikantiškas skonis ir aštrumas paįvairins jūsų kasdienį meniu.
Žingsnis 1
Krūtinėlės kepimui įkaitinkite orkaitę konvekciniu režimu iki 180 °C temperatūros. Nusausinkite krūtinėlę servetėle ir patepkite alyvuogių aliejumi, citrinos žievele ir sultimis, čiobrelių lapeliais ir druska. Palikite pailsėti 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Dėkite krūtinėlę į gerai įkaitintą keptuvę oda žemyn, įdėkite dvi česnako skilteles su žievelėmis. Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Įdėkite 10 g sviesto ir apverskite krūtinėlę. Kai antroji pusė taip pat apskrus, įpilkite daugiau sviesto ir, laikydami krūtinėlę žnyplėmis, apkepkite kitas puses.
Žingsnis 4
Grįžkite krūtinėlę į keptuvę ir apšlakstykite ją romu. Leiskite alkoholiui ir aliejui sudaryti emulsiją, į kurią panardinkite krūtinėlę. Perkelkite krūtinėlę į kepimo skardą arba skardą su nedideliu folijos lakštu ir pašaukite į orkaitę 6-8 minutėms. Išimkite krūtinėlę ir patiekite su garnyru.
Žingsnis 5
Čatniui smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką be sėklų. Moliūgą supjaustykite dideliais 1 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite dalį sviesto ir įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite moliūgą, cinamoną ir česnaką. Kepkite, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos. Suberkite cukrų, tarkuotą imbierą, aitriąją papriką, citrinos sultis ir žievelę. Sumažinkite kaitrą iki mažiausios. Energingai maišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps, ir išimkite.
Kategorijos