Publikavimo data: 2024-09-17
"Sultingas" boujenine
Sultingų ir aromatingų naminių mėsainių paslaptis - mėsa turi būti marinuojama šaldytuve mažiausiai 3 valandas. Kepant ir dar 8 valandas po kepimo orkaitė neatidaroma. Receptas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ir džiugins jus savo skoniu. Tikras delikatesas!
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu. Leiskite vandeniui nutekėti.
Žingsnis 2
Česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka arba pertrinkite per česnakų presą.
Žingsnis 3
Sumaišykite česnaką, druską ir prieskonius (aš turiu hmeli suneli, kalendrą ir pipirus).
Žingsnis 4
Aštriu peiliu padarykite mėsoje keletą įpjovimų ir iš visų pusių gerai įtrinkite paruoštu mišiniu.
Žingsnis 5
Mėsą sandariai suvyniokite į kelis sluoksnius tvirtos folijos (aš naudojau 14 mikronų) ir nuimkite marinuotis į šaldytuvą 8-10 valandų.
Žingsnis 6
Išimkite mėsą iš šaldytuvo, neišvyniodami perkelkite ją į atitinkamo dydžio gilią formą, užpilkite maždaug 100 ml karšto vandens ir siųskite kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 2 valandoms.
Žingsnis 7
Išjunkite orkaitę ir, neatidarydami durelių, palikite mėsą atvėsti 8 valandoms.
Žingsnis 8
Išvyniokite foliją, nusausinkite skysčio perteklių ir nusausinkite.
Kategorijos