Kiekvieną kartą, kai perku suluguni, jį naudoju būtent chačapuri gamybai. Plokštainiai būna sultingi, traškūs ir labai sotūs.
Žingsnis 1
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite 50 ml sviesto.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, sviestą, šiltą pieną, cukrų ir druską.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą 5-7 minutes. Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 4
Kol tešla stingsta, sutarkuokite sultenes.
Žingsnis 5
Tarkuotą sūrį padalykite į 3 lygias dalis.
Žingsnis 6
Pakilusią tešlą supjaustykite į tris dalis.
Žingsnis 7
Kiekvieną gabalėlį išminkykite ir susukite į rutuliuką. Palikite dubenyje uždengtame dangčiu dar 5 minutes. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 8
Kiaušinį ir grietinę sumaišykite, kad apskrustų khachapuri.
Žingsnis 9
Iš tešlos iškočiokite rutulį ir į vidurį įdėkite sūrio, o kad būtų sultingas, įdėkite porą riekelių sviesto.
Žingsnis 10
Sudėkite beveik visą sūrį iš pirmosios lėkštės, palikdami vos 30 g pabarstymams.
Žingsnis 11
Paimkite vieną tešlos kraštą ir viduryje pradėkite jį užlenkti.
Žingsnis 12
Kai visi kraštai bus kartu, paspauskite vidurį, kad nesusidurtų.
Žingsnis 13
Išvyniokite duoną ir sūrį, kad ji būtų plokštesnė.
Žingsnis 14
Būsimą khachapuri patepkite kiaušinio ir grietinės mišiniu.
Žingsnis 15
Pabarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 16
Kepkite 13-15 minučių konvekciniu režimu.