Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingas ėrienos troškinys vyne
Vyne troškinta švelni ėriena neabejotinai sulauks pasisekimo ant šventinio stalo. Į patiekalą įpylus vyno, pasikeis garnyro skonis, o mėsa taps minkšta, su pikantiška rūgštelės natą. Vynas mėsai suteikia ypatingą, taurų aromatą ir skonį. Šis patiekalas puikiai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir šeimos vakarienei, kai reikia skaniai ir sočiai pamaitinti šeimą.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Ją pasūdykite ir kepkite ant keptuvės be aliejaus savo riebaluose, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Kai mėsa įgaus auksinę spalvą, supilkite vyną. Troškinkite mėsą vyne ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Nulupkite ir nuplaukite česnaką. Česnakus išspauskite per presą ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Kai pasirodys lengvas kepamo česnako kvapas, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 4
Į iškeptą ir apkeptą mėsą sudėkite česnaką. Gerai išmaišykite. Pagal poreikį pagardinkite prieskoniais. Įberkite žolelių.
Žingsnis 5
Paprikas perpjaukite pusiau. Nulupkite uodegą ir šerdį. Išimkite sėklas. Apkepkite aliejuje, kuriame buvo česnakai.
Žingsnis 6
Sudėkite paprikas į keptuvę su mėsa, supilkite citrinos sultis ir 5 minutes troškinkite ant didelės ugnies. Tada sumažinkite ugnį ir toliau troškinkite, kol išvirs.
Kategorijos