Publikavimo data: 2024-05-25
Sultingas Imeretijos chačapuri
Kaip ir bet kuri mielinė tešla, Imereti khachapuri yra šiek tiek varginanti, tačiau rezultatas bus nuostabus. Šis populiarus gruziniškas patiekalas nepaliks abejingų savo skoniu, sultingumu ir šviežiai iškeptos tešlos kvapu. Nepaisant sugaišto laiko, patiekalas nėra pernelyg sudėtingas, jį gaminti malonu, o juo vaišinti kitus - malonumas.
Žingsnis 1
Į šiltą pieną supilkite cukrų, mieles ir porą šaukštų miltų. Palikite, kol susidarys kepurė. Tada supilkite jogurtą, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir likusius miltus. Užminkykite tešlą ir palikite ją 1,5 valandos pakilti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite tarkuotą sūrį "Suluguni", varškę, įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, sudėkite įdarą, viduryje suspauskite į apskritimą ir šiek tiek iškočiokite. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir grietine. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių.
Kategorijos