Sultingas Imeretijos chačapuri pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Sultingas Imeretijos chačapuri

Kaip ir bet kuri mielinė tešla, Imereti khachapuri yra šiek tiek varginanti, tačiau rezultatas bus nuostabus. Šis populiarus gruziniškas patiekalas nepaliks abejingų savo skoniu, sultingumu ir šviežiai iškeptos tešlos kvapu. Nepaisant sugaišto laiko, patiekalas nėra pernelyg sudėtingas, jį gaminti malonu, o juo vaišinti kitus - malonumas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultingas Imeretijos chačapuri Žingsnis 1
Į šiltą pieną supilkite cukrų, mieles ir porą šaukštų miltų. Palikite, kol susidarys kepurė. Tada supilkite jogurtą, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir likusius miltus. Užminkykite tešlą ir palikite ją 1,5 valandos pakilti.

Žingsnis 2

Sultingas Imeretijos chačapuri Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite tarkuotą sūrį "Suluguni", varškę, įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite.

Žingsnis 3

Sultingas Imeretijos chačapuri Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, sudėkite įdarą, viduryje suspauskite į apskritimą ir šiek tiek iškočiokite. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir grietine. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos