Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingas jautienos stroganovas su grybais
Jautienos stroganoffas arba stroganoffo tipo mėsa - tai mėsos patiekalas, gaminamas iš jautienos, supjaustytos ilgais plonais griežinėliais. Tai tikriausiai vienas sėkmingiausių jautienos patiekalų, nes taip pjaustant per palyginti trumpą laiką gaunama minkšta ir švelni, visiškai išvirta mėsa. Į jautienos stroganoffą galite įdėti grybų, tai dar labiau sustiprins patiekalo aromatą ir skonį. Ypač skaniu laikomas variantas, kai iš anksto iškepta mėsa troškinama su svogūnais ir grybais pieno padaže, su garstyčiomis ir pomidorais. Gaminimas neužima daug laiko, be to, nereikalauja per daug dėmesio, o lygiagrečiai galima paruošti garnyrą.
Žingsnis 1
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite, kol pasklis silpnas riešutų kvapas. Supilkite ½ puodelio pieno ir maišykite plaktuvu, kol sutirštės, tada palaipsniui supilkite likusį pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, papipirinkite ir įberkite garstyčių. Išmaišykite iki vientisos masės ir išjunkite ugnį. Išvirkite bulves, į vandenį įberkite druskos ir lauro lapą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Grybus ir svogūnus nustumkite prie keptuvės krašto, į tuščią vietą sudėkite mėsą ir kepkite, kol apskrus.
Žingsnis 3
Supilkite padažą į keptuvę, sudėkite pomidorus ir grietinę, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite žoleles, suberkite į jautienos stroganoffą ir išjunkite ugnį. Sutarkuokite virtas bulves, įdėkite šiek tiek sviesto ir maltų pipirų.
Kategorijos