Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingas jautienos stroganovas su grybais
Jautienos stroganoffas - vienas populiariausių šiuolaikinių patiekalų, pavadintas grafo A. G. Stroganoffo garbei.Jautienos stroganoffo pagrindą sudaro mažais gabalėliais supjaustyta ir padažu pagardinta jautiena. Šis patiekalas išpopuliarėjo tik Sovietų Sąjungoje, nes buvo pateikiamas daugumoje viešojo maitinimo įstaigų.
Žingsnis 1
Jautienos mėsą supjaustykite mažais plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite jautieną ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 2
Į jautieną suberkite 2 valgomuosius šaukštus miltų ir išmaišykite. Kepkite 1 minutę, tada nuimkite mėsą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite mažais gabalėliais, o svogūną - pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 4-5 minutes pakepinkite svogūnus. Į svogūnus sudėkite grybus ir kepkite 5-7 minutes, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 4
Į daržoves sudėkite keptą mėsą, užpilkite grietine, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite 2 puodelius karšto vandens, dar kartą gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Patiekite išvirtą jautienos stroganovą su paprastu garnyru - virtais makaronais arba ryžiais.
Kategorijos