Publikavimo data: 2024-06-09
Sultingas kebabas kefyro marinate su žolelėmis
Manoma, kad iš pradžių kebabas buvo gaminamas tik iš avienos. Dabar šašlykai taip pat gali būti gaminami iš žuvies, paukštienos, kiaulienos. Tačiau labai svarbu kiekvienai kebabo rūšiai naudoti tinkamą marinatą. Labiausiai paplitusiu kiaulienos marinatu laikomas kefyro marinatas, nes dėl ilgo mėsos sąlyčio su fermentuoto pieno produktu kietos skaidulos suminkštėja, o mėsa tampa minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite mėsą, smulkintas žoleles, kefyrą, majonezą, druską, pipirus, svogūnus ir bazilikus.
Žingsnis 2
Sumaišykite indo turinį ir palikite marinuotis. Kuo ilgiau mėsą laikysite marinate, tuo sultingesnė ir minkštesnė ji bus.
Žingsnis 3
Marinuotą mėsą suverkite ant iešmų ir kepkite ant atviros ugnies iš visų pusių. Jei nuspręsite mėsą kepti namuose, apkepkite ją keptuvėje.
Kategorijos