Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingas kiaulienos krūtinėlės ragelis
Tokį vyniotinį galite paruošti šventiniam stalui ir patiekti gražiai supjaustytą. Jį taip pat galite naudoti sumuštiniams vietoj dešros. Orkaitėje keptas krūtinkaulio vyniotinis yra patiekalas mėgstantiems riebalus, nes krūtinkaulis yra skerdenos dalis su riebalų sluoksniais. Taip pat galite kepti vyniotinį, bet galite jį ir išvirti.
Žingsnis 1
Šonkauliuką perpjaukite išilgai, vos ne apačioje, kad jis atsiverstų kaip knyga. Šonkauliuką gausiai pabarstykite druska, maltais pipirais ir kitais prieskoniais pagal savo skonį.
Žingsnis 2
Nuluptą česnaką susmulkinkite smulkiais gabalėliais ant pjaustymo lentelės. Česnaku aptepkite visą krūtinėlės paviršių.
Žingsnis 3
Susukite šoninę į tvirtą ritinį ir tvirtai apvyniokite virvele. Išorinę vyniotinio pusę gausiai aptepkite rūkyta paprika ir šiek tiek įtrinkite rankomis.
Žingsnis 4
Tada suvyniokite ritinį į kelis folijos sluoksnius, kad kepant neišbėgtų sultys. Siųskite vyniotinį į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos.
Žingsnis 5
Išimkite ritinį iš orkaitės ir atidarykite foliją. Leiskite krūtininei atvėsti, tada įdėkite vyniotinį į šaldytuvą, kol jis visiškai sustings. Kai jis atvės, jį bus labai lengva supjaustyti griežinėliais.
Kategorijos