Publikavimo data: 2024-06-09
Sultingas triušis grietinės ir česnakų padaže
Triušiena grietinės ir česnakų padaže - nuostabus patiekalas, kurį galima kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje. Grietinės ir česnakų padažas suteikia triušienai švelnumo ir skonio. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Jis papuoš vakarienės ir šventinį stalą. Šiuo triušienos patiekalu galite nustebinti ir pradžiuginti savo svečius.
Žingsnis 1
Supjaustykite triušį mažais gabalėliais. Nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Tada kiekvieną mėsos gabalėlį apvoliokite miltuose. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Į įkaitintą aliejų sudėkite mėsą. Kepkite iš visų pusių, kol apskrus, 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Iškeptą mėsą sudėkite į katilą. Į keptuvę sudėkite svogūną ir maišydami kepkite 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę supilkite apie 3 puodelius šalto virinto vandens, išmaišykite ir sudėkite mėsą. Troškinkite ant mažos ugnies, kol išvirs, 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Tada įdėkite lauro lapą, grietinę, įpilkite dar šiek tiek vandens, kad padažas visiškai padengtų mėsą. Troškinkite 10 minučių ant mažiausios ugnies. Tada sudėkite česnaką, išmaišykite ir palikite triušį grietinės padaže 10-15 minučių.
Kategorijos