Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingas triušis su daržovėmis
Keptas triušis su daržovėmis yra švelnus ir sveikas patiekalas. Toks patiekalas patiks ne tik jūsų artimiesiems, bet ir nustebins šventinio stalo svečius. Švelnią triušienos mėsą puikiai papildo šviežios daržovės. Patiekalas gaunasi ne tik skanus ir sveikas, bet ir mažai kaloringas bei maistingas. Viskas paruošiama iš turimų ingredientų ir neužims daug laiko.
Žingsnis 1
Nuplaukite triušį ir supjaustykite gabalėliais. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite griežinėliais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su česnaku ir maltais pipirais. Mėsą aptepkite šiuo mišiniu ir palikite marinuotis 4 valandas.
Žingsnis 2
Nuplautas morkas nulupkite. Ant pjaustymo lentelės supjaustykite morkas žiedais. Tada supjaustykite žiedus dar didesniais gabalėliais, kad susidarytų pusžiedžiai. Sudėkite morkas į dubenį.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais griežinėliais. Susmulkinkite salierą. Porus supjaustykite mažais griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Žingsnis 4
Išimkite mėsą iš marinato ir nusausinkite servetėle. Keptuvėje įkaitinkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir apkepkite triušienos gabalėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 5
Į triušienos kepsnį sudėkite marinatą ir paruoštas daržoves. Troškinkite 5 minutes. Supilkite sultinį ir vyną. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite likusias rozmarino šakeles ir troškinkite 40 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos