Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingi cukinijų kotletai
Cukinija yra viena populiariausių mažai kaloringų daržovių. Iš jos galima pagaminti daugybę skanių patiekalų. Cukinijų kotletai ruošiami įvairiai - pridedant morkų, svogūnų, ryžių, maltos mėsos ir pan. Kotletams naudokite jaunas cukinijas, tada jos bus minkštos, sultingos ir oro. Tokie cukinijų kotletai puikiai tinka tiems, kurie laikosi dietos ir rūpinasi sveika mityba. Kotletus galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje.
Žingsnis 1
Paimkite baltą duoną, supjaustykite ją riekelėmis ant pjaustymo lentelės ir nupjaukite plutelę. Duoną apie 15-20 min. mirkykite šiltame piene giliame dubenyje, kad pienas visiškai apsemtų duoną.
Žingsnis 2
Nuplaukite cukiniją ir sutarkuokite ją smulkia tarka. Šiek tiek nuspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių. Jei cukinija didelė, pašalinkite kauliukus ir nulupkite odelę. Perkelkite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Nuplautą, švarią krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, pertrinkite per mėsmalę ir pagaminkite maltinukus.
Žingsnis 4
Sudėkite maltą mėsą su cukinija ir išmaišykite. Įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir smulkiai sutarkuoto česnako. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į faršą sudėkite išmirkytą duoną ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite. Įberkite 2-3 valgomuosius šaukštus manų kruopų. Viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Formą išklokite pergamentu. Pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Formuokite apvalius arba pailgus kotletus. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35-40 minučių.
Kategorijos