Publikavimo data: 2024-10-21
Sultingi grikiai su kiauliena ir daržovėmis kupeche stiliumi
Grikiai yra paprastas ir sotus patiekalas, kurį labai patogu gaminti - tereikia vienos keptuvės. Grikiai yra vieni sveikiausių ir skaniausių grūdų, juose yra daug naudingų medžiagų - daugiau B grupės vitaminų nei kituose grūduose, beveik idealios baltymų aminorūgščių proporcijos, skaidulinių medžiagų ir antioksidantų. Be to, grikiai neturi glitimo, todėl tinka glitimo netoleruojantiems žmonėms ir tiems, kurie dėl sveikatos laikosi dietos be glitimo. Dėl grikių, sočios kiaulienos ir sultingų daržovių derinio šis patiekalas yra puikus sotų pietų ir vakarienės pasirinkimas, jis tinka jėgoms ir energijai atkurti.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą ir augalinį aliejų ir kepkite svogūnus apie 5 minutes, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite kiaulienos gabalėlius į keptuvę ir kepkite, kol pašviesės. Sudėkite smulkintus pomidorus, tada česnaką, druską ir viską gerai išmaišykite. Užpilkite vandeniu ir troškinkite po dangčiu 20 minučių.
Žingsnis 3
Po 20 minučių suberkite nuplautus grikius ir virkite, kol sugers visą skystį. Jei reikia, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tada įpilkite daugiau karšto vandens, kol vandens lygis bus 2 cm aukščiau nei grikiai. Uždenkite dangčiu ir virkite dar 20 minučių ant silpnos ugnies, kol grikiai suminkštės. Tada suberkite smulkiai supjaustytus krapus ir virkite dar 5 minutes. Išjunkite ir palikite ant viryklės dar 10 minučių.
Kategorijos