Publikavimo data: 2024-04-09
Sultingi jautienos ir kiaulienos kotletai
Įdarą galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems. Geriausia pasigaminti sultingą ir skanų iš vienodų dalių jautienos ir kiaulienos. Nes iš vienos kiaulienos faršas gali pasirodyti per riebus, o iš vienos jautienos - kietas. Kiaulienos maltiniams gaminti tinka tokios dalys kaip kumpis - pirmos rūšies mėsos dalis su plonu riebalų sluoksniu, sultinga ir riebi nugarinė arba mentė. O jautiena - mentė arba sprandinė.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir suminkštėjusią duoną. Sudėkite svogūną, smulkintą česnaką ir žoleles. Viską gerai išmaišykite. Mėsytę pasūdykite, įberkite pipirų ir įmuškite kiaušinį. Kad naminiai kiaulienos ir jautienos kotletai būtų minkšti ir sultingi, maltą mėsą reikia kruopščiai išminkyti rankomis ir suplakti dubenyje.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Miltus suberkite į lėkštę. Šaukštu suformuokite iš maltos mėsos kotletukus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti faršą. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Kiaulienos ir jautienos kotletus kepkite ant didelės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Jie turėtų paruduoti. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į keptuvę su kotletais supilkite vandenį. Uždenkite keptuvę dangčiu. Ant ugnies po dangčiu troškinkite kotletus 15-25 minutes. Periodiškai patikrinkite, ar vanduo neišgaravo ir ar kotletai neprilipo prie keptuvės dugno. Tada nuimkite dangtį. Dar kelias minutes palaikykite kotletus ant ugnies ir apverskite, kad išgaruotų visas skystis ir šiek tiek išdžiūtų kotletų plutelė. Išjunkite ugnį.
Kategorijos