Sultingi jautienos kepsniai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Sultingi jautienos kepsniai

Jautienos kepsnys yra patiekalas, kuriam nereikia ypatingų energijos sąnaudų. Jį galės pasigaminti kiekviena šeimininkė. Tam reikia gabalo geros jautienos ir dar keleto ingredientų, kad mėsa būtų dar kvapnesnė ir skanesnė. Pagal šį receptą jautienos kepsnys bus minkštas, sultingas ir rausvas viduje, bet be kraujo.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
264 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultingi jautienos kepsniai Žingsnis 1
Supjaustykite jautienos gabalą 1,5-2 cm storio porcijomis. Šiuo atveju pjaukite mėsą skersai pluošto, kad ji geriau iškeptų ir būtų skanesnė.

Žingsnis 2

Sultingi jautienos kepsniai Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, smulkintą česnaką, papriką, juoduosius pipirus ir druską. Nedėkite per daug druskos, bet šiek tiek, nes sojų padažas yra gana sūrus.

Žingsnis 3

Sultingi jautienos kepsniai Žingsnis 3
Supjaustytą jautieną marinuokite paruoštame padaže. Uždenkite lėkšte arba maistine plėvele ir palikite marinuotis bent 2 valandas.

Žingsnis 4

Sultingi jautienos kepsniai Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir įdėkite gabalėlį sviesto. Įkaitinkite keptuvę su aliejaus mišiniu.

Žingsnis 5

Sultingi jautienos kepsniai Žingsnis 5
Sudėkite mėsos gabalėlius į verdantį aliejų ir kepkite po 2,5 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Iškepusią mėsą 2 sluoksniais sudėkite ant folijos gabalėlio. Suvyniokite mėsą į foliją ir palikite ją taip "pailsėti".

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos