Publikavimo data: 2024-09-17
Sultingi jautienos kepsniai
Jautienos kepsnys yra patiekalas, kuriam nereikia ypatingų energijos sąnaudų. Jį galės pasigaminti kiekviena šeimininkė. Tam reikia gabalo geros jautienos ir dar keleto ingredientų, kad mėsa būtų dar kvapnesnė ir skanesnė. Pagal šį receptą jautienos kepsnys bus minkštas, sultingas ir rausvas viduje, bet be kraujo.
Žingsnis 1
Supjaustykite jautienos gabalą 1,5-2 cm storio porcijomis. Šiuo atveju pjaukite mėsą skersai pluošto, kad ji geriau iškeptų ir būtų skanesnė.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, smulkintą česnaką, papriką, juoduosius pipirus ir druską. Nedėkite per daug druskos, bet šiek tiek, nes sojų padažas yra gana sūrus.
Žingsnis 3
Supjaustytą jautieną marinuokite paruoštame padaže. Uždenkite lėkšte arba maistine plėvele ir palikite marinuotis bent 2 valandas.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir įdėkite gabalėlį sviesto. Įkaitinkite keptuvę su aliejaus mišiniu.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsos gabalėlius į verdantį aliejų ir kepkite po 2,5 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Iškepusią mėsą 2 sluoksniais sudėkite ant folijos gabalėlio. Suvyniokite mėsą į foliją ir palikite ją taip "pailsėti".
Kategorijos