Publikavimo data: 2025-08-21
Sultingi jautienos kukuliai su pienu
Mėsos kukuliai - tai rutuliuko formos mėsos patiekalas. Jie gali būti gaminami kaip atskiras patiekalas, bet dažniau kaip priedas prie kitų patiekalų. Toliau pateiktame recepte naudojama jautienos mėsa ir pienas. Dėl pieno mėsa tampa minkštesnė ir švelnesnė. Į šį patiekalą galima dėti įvairių prieskonių pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite maltą jautieną. Nulupkite česnaką ir jį smulkiai sutarkuokite. Česnaką sudėkite į maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, kalendros ir juodųjų pipirų. Išmaišykite faršą.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir morką. Morką stambiai sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Kepkite daržoves, kol iškeps. Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis.
Žingsnis 3
Supilkite pieną ant kotletų ir uždengę dangčiu troškinkite 5 minutes. Švelniai pamaišykite ir troškinkite be dangčio dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite paprikas ir sudėkite į likusius ingredientus. Išmaišykite ir supilkite pomidorų pastą. Pabarstykite Provanso žolelėmis. Troškinkite paprikas, kol suminkštės.
Kategorijos