Sultingi jautienos kukuliai su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sultingi jautienos kukuliai su ryžiais

Beveik kiekvienoje pasaulio virtuvėje yra patiekalų, labai panašių į mėsos kukulius. Visus juos vienija tai, kad jie gaminami iš maltos mėsos ir yra rutuliukų formos. Vienur jie patiekiami kaip užkandis, kitur - kaip pagrindinis patiekalas, prie jų pridedant įvairių garnyrų. Rusų virtuvėje mėsos kukuliai dažniausiai gaminami grietinės, pomidorų arba grietinėlės padaže, dėl tirštumo dedama miltų. Šiuos mėsos kukulius galite gaminti grietinės ir pomidorų padaže. Skonis gaunasi kreminis, o pomidorų pasta suteikia lengvo pikantiško rūgštumo. Mėsos kukuliai gali būti patiekiami ir pietums, ir vakarienei.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Sultingi jautienos kukuliai su ryžiais Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, virtus ryžius, kiaušinį ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite vidutinio dydžio mėsos kukulius.

Žingsnis 2

Sultingi jautienos kukuliai su ryžiais Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsos kukulius. Kepkite mėsos kukulius iš abiejų pusių apie 3-4 minutes. Kai mėsos kukuliai taps auksinės spalvos, išimkite juos iš keptuvės.

Žingsnis 3

Sultingi jautienos kukuliai su ryžiais Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir vandenį. Mišinį gerai išmaišykite. Supilkite jį į keptuvę ir sudėkite mėsos kukulius. Troškinkite po dangčiu dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos