Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingi jautienos kukuliai su ryžiais
Beveik kiekvienoje pasaulio virtuvėje yra patiekalų, labai panašių į mėsos kukulius. Visus juos vienija tai, kad jie gaminami iš maltos mėsos ir yra rutuliukų formos. Vienur jie patiekiami kaip užkandis, kitur - kaip pagrindinis patiekalas, prie jų pridedant įvairių garnyrų. Rusų virtuvėje mėsos kukuliai dažniausiai gaminami grietinės, pomidorų arba grietinėlės padaže, dėl tirštumo dedama miltų. Šiuos mėsos kukulius galite gaminti grietinės ir pomidorų padaže. Skonis gaunasi kreminis, o pomidorų pasta suteikia lengvo pikantiško rūgštumo. Mėsos kukuliai gali būti patiekiami ir pietums, ir vakarienei.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, virtus ryžius, kiaušinį ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite vidutinio dydžio mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsos kukulius. Kepkite mėsos kukulius iš abiejų pusių apie 3-4 minutes. Kai mėsos kukuliai taps auksinės spalvos, išimkite juos iš keptuvės.
Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir vandenį. Mišinį gerai išmaišykite. Supilkite jį į keptuvę ir sudėkite mėsos kukulius. Troškinkite po dangčiu dar 15 minučių.
Kategorijos