Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingi kalakutienos filė kotletai
Kalakutiena laikoma viena sveikiausių paukštienos rūšių, nes joje yra daug vitaminų A ir E. Tokia mėsa greitai virškinama ir lengvai pasisavinama žmogaus organizme. Kalakutienos sudėtyje taip pat yra žmogui būtinų mikroelementų. Joje yra daug baltymų ir beveik nėra kenksmingo cholesterolio.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą sudėkite mirkytus džiūvėsėlius, svogūną, česnaką ir kiaušinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tada įberkite petražolių.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite alyvuogių aliejų. Sviestu patepkite rankas ir suformuokite kotletus. Apvoliokite juos miltuose ir siųskite į keptuvę. Kepkite kotletus iš abiejų pusių apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Kepimo skardą patepkite sviestu ir perkelkite į ją kotletus. Dėkite juos į orkaitę ir kepkite apie 10 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos