Publikavimo data: 2025-08-16
Sultingi kalakutienos maltos kalakutienos kukuliai
Kalakutienos kepsneliai bus ypač sultingi, jei į maltą mėsą įmaišysite morkų. Daržovės suteiks patiekalui ne tik minkštumo, bet ir šiek tiek pasaldins jo skonį. Kiaušinio baltymas suteiks kotletams oro. Tokie kotletai yra geras pasirinkimas vaikų valgiaraščiams, jei neįtrauksite juodųjų pipirų ir česnako. Kadangi kalakutiena yra dietinė mėsa, nesukelianti alergijos. Patiekalą galite ruošti įvairiais būdais: kepti, skrudinti arba siųsti į garintuvą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į dubenį sudėkite kalakutienos faršą, suberkite smulkintas daržoves, manų kruopas, grietinę ir žoleles. Įmaišykite kiaušinio baltymą, pagardinkite druska ir pipirais. Stipriai išmaišykite ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite tešlą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kol jis įkaista, suformuokite maltos mėsos kukulius. Jie gali būti ovalūs, apvalūs arba pailgi. Kepkite ant didelės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Tada koldūnus troškinkite po dangčiu dar 5 min. ant silpnos ugnies.
Kategorijos