Publikavimo data: 2024-06-22
Sultingi kepti kiaulienos šonkauliukai su grybais
Sultingi kepti kiaulienos šonkauliukai su grybais. Jau vien dėl pavadinimo norisi paragauti kąsnelį. Kiaulienos šonkauliukai yra patiekalas, kuris puikiai tinka ir šventiniam stalui, ir vakarui geroje kompanijoje. Kečupo ir mėgstamų prieskonių derinys ant tobulai iškeptos mėsos sužadina vaizduotę. Šonkauliukų sultimis išmirkytos bulvės yra tokios pat geros kaip ir pati mėsa.
Žingsnis 1
Pjaustykite išilgai šonkaulių, nedarydami per mažų gabalėlių. Kečupą sumaišykite su paprikomis, pipirų mišiniu (prieš tai jį sumaliau kavos malūnėlyje arba trintuve) ir druska. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą mėsos gabalą ir šonkauliukus. Palikite marinuotis bent valandą, geriausia - per naktį. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas - žiedais. Bulves perpjaukite išilgai į 6 dalis, pabarstykite paprikų, druskos ir pipirų mišiniu ir apšlakstykite aliejumi. Pievagrybius ir pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Susmulkinkite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite pomidorus ir šiek tiek patroškinkite keptuvėje.
Žingsnis 3
Kepkite grybus, kol jie pusiau iškeps.
Žingsnis 4
Kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 5
Į troškinimui skirtą maišelį sluoksniais sudėkite visus produktus, uždarykite kitą pusę ir dėkite į 180° temperatūros orkaitę kepti 1 val. 30 min.
Kategorijos