Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingi kepti šonkauliukai
Padažu patepti ir orkaitėje iškepti kiaulienos šonkauliukai būna aromatingi ir sultingi. Šonkauliukai bus aromatingiausi ir sultingiausi, jei bus tinkamai iškepti. Ant grotelių kepti šonkauliukai būna rudi ir su apetitą keliančia traškia aukso spalvos plutele. Tokius šonkauliukus galite kepti ne tik namuose orkaitėje, bet ir lauke. Kad šonkauliukai būtų sultingi. Nuolat juos apliekite vandeniu arba padažu, kepkite žemoje temperatūroje, kad jie nesudegtų ir nebūtų sausi.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite sojų padažą, smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir raudonąją papriką. Gerai išmaišykite ir palikite porai minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Atšildykite šonkauliukus, gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Jei šonkauliai labai dideli, supjaustykite juos griežinėliais. Padarykite nedidelius pjūvius tarp kaulų, kad šonkauliai būtų išvirę. Šonkauliukus užpilkite padažu ir pagardinkite prieskoniais.
Žingsnis 3
Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Jei šonkauliukai paruduoja, užpilkite ant jų porą šaukštų vandens arba apšlakstykite pačių pasigamintu padažu.
Kategorijos