Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingi kiaulienos kepsniai ant grilio keptuvės
Kas gali būti skaniau už mėsos gabalą, iškeptą su paprastais prieskoniais, pavyzdžiui, druska ir pipirais? Kiaulienos kepsnius geriausia gaminti iš kaklo ir šonkaulių dalių be kaulų, nes jose gausu riebalų sluoksnių, kurie neleidžia mėsai tapti sausai ir kietai. O mėsos kepsnius geriausia kepti ant grilio keptuvės. Taip patiekalas tampa sultingas ir aromatingas, o aliejaus ir riebalų perteklius nuteka į keptuvės tarpuplautį, užuot įsigėręs į mėsą.
Žingsnis 1
Mėsos gabalėlius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais pagal skonį. Iš abiejų pusių kepsnius patepkite saulėgrąžų aliejumi. Sudėkite mėsą į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 2
Marinuotus kepsnius dėkite ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite ant aukštos kaitros (8 iš 9) po 2 min. iš kiekvienos pusės, po 2 kepsnius iš eilės. Iškeptus kepsnius sudėkite į lėkštę ir prieš patiekdami leiskite mėsai porą minučių pailsėti.
Kategorijos