Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingi kiaulienos kotletai
Mėgstu mėsą! Vakarienei nėra nieko geriau už sultingą, apkeptą kotletą. Sultingų kotletų receptą gavau iš draugės ir dabar kiekvieną kartą, kai namuose turiu liesos kiaulienos gabalą, juos gaminu. Patiekalas visada pavyksta. Tai apetitiški, o ne kieti kotletai, kurių ne gėda patiekti ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Kiaulienos nugarinės gabalą nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite servetėle. Nupjaukite riebalų perteklių, plėves ir venas.
Žingsnis 2
Aštriu peiliu, geriausia specialiu nugarinės peiliu, supjaustykite nugarinę delno dydžio ir ne storesniais nei centimetro storio gabalėliais. Per plastikinį maišelį arba maistinę plėvelę išmuškite plaktuku. Mėsos gabalėlius pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Išmaišykite ir palikite 5-7 minutes pastovėti.
Žingsnis 3
Sumaišykite majonezą ir garstyčias, šiuo mišiniu aptepkite kiaulienos gabalėlius. Įdėkite džiovintų česnakų (miltelių). Palikite 15 minučių, kad mėsa marinuotųsi ir sugertų prieskonių aromatą.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Kepkite kotletus iš abiejų pusių po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant servetėlės, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos