Publikavimo data: 2024-10-21
Sultingi kiaulienos kotletai su grybų įdaru
Kiauliena, pasižyminti švelnia tekstūra ir sultingais riebalais, tinka daugeliui patiekalų. Kiaulienos nugarinė - dalis išilgai stuburo, kurioje yra švelnių riebalų sluoksnis, - laikoma delikatesine kiaulienos skerdenos dalimi. Ši skerdenos dalis yra pailgos formos, todėl ją galima supjaustyti vienodais beveik stačiakampio formos gabalėliais, kurie po išmušimo puikiai tinka įdarui su įvairiais įdarais - daržovėmis, kiaušiniais, sūriu. Tačiau geriausiu faršu pagrįstai laikomas faršas iš šviežių grybų, pakepintų su svogūnais.
Žingsnis 1
Naudodami specialų plaktuką muškite mėsos gabalėlius, kad jie taptų plonesni ir būtų lengviau lankstomi. Abi puses pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Ant vienos kotleto pusės uždėkite šiek tiek grybų įdaro ir perlenkite kotletą per pusę, uždengdami įdarą kita kotleto puse. Taip įdarykite visus kotletus.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kiekvieną įdarytą kotletą apvoliokite miltuose, pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos