Publikavimo data: 2025-08-19
Sultingi kotletai su cukinija
Kotletą pirmieji išrado prancūzų virėjai. Tuo metu tai buvo visiškai kitoks patiekalas, nei šiuolaikiniai kotletai. Tačiau Rusijoje kotletai atsirado Petro I valdymo laikais, jie buvo gaminami iš maltos mėsos ir turėjo gerai pažįstamą išvaizdą. Ir nors juos gaminti gana paprasta, kaip ir bet kuris patiekalas, kotletai turi savų gaminimo niuansų. Šiame recepte į maltą mėsą buvo pridėta cukinijos, kad kotletai būtų švelnūs, sultingi ir minkšti.
Žingsnis 1
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka ir išspauskite sultis. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, cukiniją ir kiaušinį. Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite maždaug vienodo dydžio paplotėlius ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įdėkite kotletus ir kepkite ant silpnos ugnies, kol paruduos (apie 5 min. iš kiekvienos pusės).
Kategorijos