Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingi mėsos kukuliai lydyto sūrio padaže
Mėsos kukuliai - tai maltos mėsos kukuliai, kurie skirtingais pavadinimais gaminami beveik visose pasaulio virtuvėse. Dažniausiai mėsos kukuliai ne kepami, o troškinami arba kepami, todėl jie labiau tinka vaikų maistui ir tiems, kurie stengiasi, kad jų mityba būtų sveikesnė ir lengvesnė. Pabandykite gaminti mėsos kukulius iš liesos mėsos, pavyzdžiui, kalakutienos ar vištienos filė, troškintų svogūnų ir morkų padaže. Į padažą įdėjus lydyto sūrio, patiekalas įgauna kreminį, švelnų skonį, o mėsos kukuliai tampa itin skanūs. Šie mėsos kukuliai gaminami labai paprastai ir greitai, todėl tiks ir pietums, ir vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą, pusę svogūno ir česnako sumalkite mėsmale ir pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais, pavyzdžiui, maltais juodaisiais pipirais, muskato riešutu ir trupučiu džiovinto raudonėlio. Kruopščiai išmaišykite ir apkepkite maltą mėsą dubenyje.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir augaliniame aliejuje apkepkite likusius svogūnus ir morkas. Kai svogūnai ir morkos suminkštės, sudėkite lydytą sūrį ir supilkite vandenį. Maišykite, kol sūris visiškai ištirps, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir sudėkite juos į keptuvę ant padažo. Dėkite keptuvę į orkaitę, nuimkite rankenėlę ir kepkite mėsos kukulius 35 minutes. Po 20 minučių mėsos kukulius galite apversti ir užpilti padažu.
Kategorijos