Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže
Nepaisant to, kad mėsos kukuliai gaminami įvairiose pasaulio virtuvėse, Švedijoje jie yra pagrindinis nacionalinis patiekalas. Jie ruošiami iš maltos mėsos, į kurią dedama ryžių, duonos, džiūvėsėlių ir svogūnų. Dėl visų šių ingredientų mėsos kukuliai yra sultingi ir aromatingi. Iškepti jie paprastai troškinami pomidorų padaže ir patiekiami su bet kokiais garnyrais. Mėsos kukulius mėgsta vaikai, todėl jie visada yra mokyklų valgyklų ir vaikų darželių valgiaraščiuose.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite druska, pipirais ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius. Apvoliokite juos miltuose ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite mėsos kukulius į katilą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą mėsos kukuliams. Sumaišykite pomidorus ir grietinę, įpilkite 1,5 puodelio virinto vandens ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Pomidorų ir grietinės padažą supilkite ant mėsos kukulių ir troškinkite juos 10-15 minučių.
Kategorijos