Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže

Nepaisant to, kad mėsos kukuliai gaminami įvairiose pasaulio virtuvėse, Švedijoje jie yra pagrindinis nacionalinis patiekalas. Jie ruošiami iš maltos mėsos, į kurią dedama ryžių, duonos, džiūvėsėlių ir svogūnų. Dėl visų šių ingredientų mėsos kukuliai yra sultingi ir aromatingi. Iškepti jie paprastai troškinami pomidorų padaže ir patiekiami su bet kokiais garnyrais. Mėsos kukulius mėgsta vaikai, todėl jie visada yra mokyklų valgyklų ir vaikų darželių valgiaraščiuose.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
185 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite druska, pipirais ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius. Apvoliokite juos miltuose ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite mėsos kukulius į katilą.

Žingsnis 3

Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 3
Paruoškite padažą mėsos kukuliams. Sumaišykite pomidorus ir grietinę, įpilkite 1,5 puodelio virinto vandens ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Pomidorų ir grietinės padažą supilkite ant mėsos kukulių ir troškinkite juos 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos