Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingi mėsos kukuliai su ryžiais ir kiauliena
Mėsos kukuliai gali būti gaminami naudojant įvairių rūšių mėsą ir papildomus ingredientus. Tokie mėsos kukuliai dėl mėsos būna labai sotūs ir sultingi. Grietinė mėsos kukuliams suteiks kreminio skonio ir minkštumo. Pomidorų pasta mėsos kukuliams suteiks šiek tiek rūgštumo ir aštrumo.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu santykiu 1:1. Virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Morkas stambiai sutarkuokite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Sudėkite daržoves į keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Sudėkite ryžius, keptas daržoves ir maltą mėsą. Įmuškite kiaušinį ir pagardinkite druska bei pipirais. Mišinį gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir sudėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Įmaišykite grietinę ir pomidorų pastą. Supilkite 500 ml verdančio vandens ir virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 40 minučių.
Kategorijos