Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingos įdarytos paprikos garintuve
Remiantis istoriniais duomenimis, pipirų tėvynė yra Amerika. Ten auginami keturių rūšių pipirai: meksikietiški, kolumbietiški, peruvietiški ir pūkiniai. Tačiau būtent Europoje atsirado mums gerai pažįstami ir žinomi pipirai. Jame yra daugiausia vitamino C iš visų rūšių, jis yra sultingiausias ir mėsingiausios struktūros. Verta paminėti, kad paprikoje esantis kapsaicinas didina apetitą ir aprūpina organizmą energija.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Nulupkite ir nuplaukite morkas, tada sutarkuokite jas stambia arba vidutinio stambumo tarka. Suberkite tarkuotas morkas į pakepintus svogūnus ir kartu kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite kubeliais. Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, kubeliais supjaustytą pomidorą, pakepintas morkas ir svogūnus, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytą česnaką. Suberkite druską, cukrų, prieskonius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą ir daržoves suberkite virtus ryžius ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Iš paprikų pašalinkite sėklas ir uodegas.
Žingsnis 5
Įdarykite paprikas mišiniu ir sudėkite jas į garintuvą. Nustatykite garintuvo laikmatį 25-30 minučių ir uždarykite dangtį.
Kategorijos