Sultingos įdarytos paprikos garintuve pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sultingos įdarytos paprikos garintuve

Remiantis istoriniais duomenimis, pipirų tėvynė yra Amerika. Ten auginami keturių rūšių pipirai: meksikietiški, kolumbietiški, peruvietiški ir pūkiniai. Tačiau būtent Europoje atsirado mums gerai pažįstami ir žinomi pipirai. Jame yra daugiausia vitamino C iš visų rūšių, jis yra sultingiausias ir mėsingiausios struktūros. Verta paminėti, kad paprikoje esantis kapsaicinas didina apetitą ir aprūpina organizmą energija.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Sultingos įdarytos paprikos garintuve Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

Sultingos įdarytos paprikos garintuve Žingsnis 2
Nulupkite ir nuplaukite morkas, tada sutarkuokite jas stambia arba vidutinio stambumo tarka. Suberkite tarkuotas morkas į pakepintus svogūnus ir kartu kepkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Sultingos įdarytos paprikos garintuve Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite kubeliais. Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, kubeliais supjaustytą pomidorą, pakepintas morkas ir svogūnus, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytą česnaką. Suberkite druską, cukrų, prieskonius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Sultingos įdarytos paprikos garintuve Žingsnis 4
Į maltą mėsą ir daržoves suberkite virtus ryžius ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Iš paprikų pašalinkite sėklas ir uodegas.

Žingsnis 5

Sultingos įdarytos paprikos garintuve Žingsnis 5
Įdarykite paprikas mišiniu ir sudėkite jas į garintuvą. Nustatykite garintuvo laikmatį 25-30 minučių ir uždarykite dangtį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos