Publikavimo data: 2025-08-16
Sultingos salotos su brynza ir kumpiu
Brynza yra minkštas sūrymas, gaminamas iš avių, ožkų, karvių pieno arba jų mišinio. Jis fermentuojamas naudojant šliužo fermentą ir specialų užkandį, kuris suteikia sūriui skonį ir papildomai praturtina jį naudingomis bakterijomis. Brynza sūris vertinamas dėl didelio baltymų, kalcio ir vitaminų B1, B2 ir C kiekio. Dėl didelės naudingųjų bakterijų koncentracijos patiekalai su sūriu palengvina virškinimą ir atgaivina medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Supjaustykite kumpį plonais griežinėliais. Skaniausia, jei pasirinksite rūkytą kumpį, bet tinka ir virtas arba keptas kumpis.
Žingsnis 2
Paprikas ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Salotose apetitiškai atrodys oranžinės arba raudonos paprikos, bet jūsų skoniui tiks ir žalios arba geltonos paprikos.
Žingsnis 3
Salierų lapų stiebus smulkiai supjaustykite prieš pat patiekdami salotas, kad išsaugotumėte kuo daugiau vitaminų.
Žingsnis 4
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Supjaustytus svogūnus pamerkite į verdantį vandenį ir sumaišykite su dalimi majonezo.
Žingsnis 5
Kiaušinius ir bryndzą sutarkuokite stambia tarka. Vištienos kiaušinius galite pakeisti putpelių kiaušiniais - vietoj vieno vištos kiaušinio imkite 3-4 putpelių kiaušinius.
Žingsnis 6
Prieš patiekiant visus supjaustytus produktus sudėkite į didelį salotinį dubenį, supilkite grietinę ir majonezą ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos