Sultingos vištienos kojos su prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultingos vištienos kojos su prieskoniais

Vištienos blauzdelės nuo seno laikomos vienu mėgstamiausių delikatesų visame pasaulyje. Daugelis žmonių noriai teikia pirmenybę šiai vištienos skerdenos daliai. Vidutiniškai riebi mėsa ir apetitą kelianti traški plutelė mažai ką palieka abejingą. Šiandien vištienos šlaunelės ruošiamos įvairiausiais būdais su skirtingomis žolelėmis ir prieskoniais. Dažniausiai jos kepamos arba skrudinamos iki auksinės spalvos ir patiekiamos su tinkamu garnyru bei daržovių salotomis. Šis patiekalas bus aktualus ir šventinę dieną, ir paprastomis pilkomis savaitės dienomis. Vištienos blauzdelės taip pat labai sveikos, nes jose yra daug vitaminų, geležies, kalcio, magnio ir natrio.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Sultingos vištienos kojos su prieskoniais Žingsnis 1
Sumaišykite žoleles su česnaku, citrinos žievele, prieskoniais, druska ir pipirais. Įpilkite augalinio aliejaus.

Žingsnis 2

Sultingos vištienos kojos su prieskoniais Žingsnis 2
Sudėkite vištienos blauzdas ant kepimo skardos ir aptepkite mišiniu. Tarp blauzdų dėkite sviesto ir citrinos skiltelių. Užpilkite vynu ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos