Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingos vištienos kojos su prieskoniais
Vištienos blauzdelės nuo seno laikomos vienu mėgstamiausių delikatesų visame pasaulyje. Daugelis žmonių noriai teikia pirmenybę šiai vištienos skerdenos daliai. Vidutiniškai riebi mėsa ir apetitą kelianti traški plutelė mažai ką palieka abejingą. Šiandien vištienos šlaunelės ruošiamos įvairiausiais būdais su skirtingomis žolelėmis ir prieskoniais. Dažniausiai jos kepamos arba skrudinamos iki auksinės spalvos ir patiekiamos su tinkamu garnyru bei daržovių salotomis. Šis patiekalas bus aktualus ir šventinę dieną, ir paprastomis pilkomis savaitės dienomis. Vištienos blauzdelės taip pat labai sveikos, nes jose yra daug vitaminų, geležies, kalcio, magnio ir natrio.
Žingsnis 1
Sumaišykite žoleles su česnaku, citrinos žievele, prieskoniais, druska ir pipirais. Įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Sudėkite vištienos blauzdas ant kepimo skardos ir aptepkite mišiniu. Tarp blauzdų dėkite sviesto ir citrinos skiltelių. Užpilkite vynu ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos