Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingos vištienos šlaunelės po traškia plutele
Daugelis žmonių mano, kad paukštiena pernelyg greitai nusibosta, kad iš vištienos negalima pagaminti nieko ypatingo. Paruoškite sultingus, minkštus vištienos blauzdelės su traškia plutele. Puikų skonį patiekalui suteikia troškinimas piene, o paskui mėsos kepimas keptuvėje saulėgrąžų aliejuje.
Žingsnis 1
Į saulėgrąžų aliejumi pateptą puodą viena eile sudėkite mėsą, supilkite pieną ir vandenį, įberkite druskos. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 25 minutes, kol mėsa suminkštės. Išimkite blauzdas į lėkštę ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Viename giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, kitame sumaišykite džiūvėsėlius su miltais, juodaisiais pipirais, paprika, ciberžole, druska.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Kiekvieną vištienos kojelę pamirkykite į kiaušinį, tada apvoliokite sausame prieskonių mišinyje ir kepkite iš visų pusių 4-5 minutes, kol apskrus.
Kategorijos