Sultingos vištienos šlaunelės po traškia plutele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultingos vištienos šlaunelės po traškia plutele

Daugelis žmonių mano, kad paukštiena pernelyg greitai nusibosta, kad iš vištienos negalima pagaminti nieko ypatingo. Paruoškite sultingus, minkštus vištienos blauzdelės su traškia plutele. Puikų skonį patiekalui suteikia troškinimas piene, o paskui mėsos kepimas keptuvėje saulėgrąžų aliejuje.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Sultingos vištienos šlaunelės po traškia plutele Žingsnis 1
Į saulėgrąžų aliejumi pateptą puodą viena eile sudėkite mėsą, supilkite pieną ir vandenį, įberkite druskos. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 25 minutes, kol mėsa suminkštės. Išimkite blauzdas į lėkštę ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Sultingos vištienos šlaunelės po traškia plutele Žingsnis 2
Viename giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, kitame sumaišykite džiūvėsėlius su miltais, juodaisiais pipirais, paprika, ciberžole, druska.

Žingsnis 3

Sultingos vištienos šlaunelės po traškia plutele Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Kiekvieną vištienos kojelę pamirkykite į kiaušinį, tada apvoliokite sausame prieskonių mišinyje ir kepkite iš visų pusių 4-5 minutes, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos