Sumuštiniai su avokadu ir šprotais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sumuštiniai su avokadu ir šprotais

Sumuštiniai su avokadu ir šprotais - geras kasdienis užkandis. Sumuštinį, kaip patiekalą, 1520 m. per Lenkijos ir Teutonų karą išrado Mikalojus Kopernikas, kad Teutonų ordino kariai būtų sveiki. Dėl paprastumo ir greito paruošimo patiekalas išpopuliarėjo, ypač tarp SSRS gyventojų. Vėliau sumuštinio analogai atsirado įvairiose šalyse: mėsainiai Amerikoje, tapas Ispanijoje, panini ir crostini Italijoje.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Sumuštiniai su avokadu ir šprotais Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite avokado minkštimą plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, pipirų, citrinos sulčių, pagardinkite česnaku ir išmaišykite. Pomidorą ir kietai virtą kiaušinį supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Sumuštiniai su avokadu ir šprotais Žingsnis 2
Paskrudinkite bagetės riekeles ir suformuokite sumuštinį. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite bageto riekeles iš abiejų pusių po 2 minutes, tada atvėsinkite. Ant duonos riekelių dėkite avokadą, tada pomidorą, ant viršaus - šprotus, o ant paskutinio sluoksnio - kiaušinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos