Publikavimo data: 2025-08-16
Sumuštiniai su avokadu ir šprotais
Sumuštiniai su avokadu ir šprotais - geras kasdienis užkandis. Sumuštinį, kaip patiekalą, 1520 m. per Lenkijos ir Teutonų karą išrado Mikalojus Kopernikas, kad Teutonų ordino kariai būtų sveiki. Dėl paprastumo ir greito paruošimo patiekalas išpopuliarėjo, ypač tarp SSRS gyventojų. Vėliau sumuštinio analogai atsirado įvairiose šalyse: mėsainiai Amerikoje, tapas Ispanijoje, panini ir crostini Italijoje.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite avokado minkštimą plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, pipirų, citrinos sulčių, pagardinkite česnaku ir išmaišykite. Pomidorą ir kietai virtą kiaušinį supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Paskrudinkite bagetės riekeles ir suformuokite sumuštinį. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite bageto riekeles iš abiejų pusių po 2 minutes, tada atvėsinkite. Ant duonos riekelių dėkite avokadą, tada pomidorą, ant viršaus - šprotus, o ant paskutinio sluoksnio - kiaušinį.
Kategorijos