Publikavimo data: 2024-09-16
Sumuštinis su dešra ir kiaušiniu.
Populiariausi pusryčiai - dešrelės ir kiaušiniai. Dešrelės yra universalus produktas, gaminamas iš mėsos, virtos su druska ir prieskoniais. Jas galima virti, kepti, rūkyti, dėti į užkandžius ir salotas. Kiaušiniai yra nepakeičiamas produktas gaminant daugelį patiekalų, be to, kiaušiniai gali būti patiekiami vieni, kepti arba virti. Vištienos kiaušiniai turi daug seleno ir vitamino E, kurie padeda palaikyti žmogaus organizmo funkcijas. Siūlome išbandyti receptą iš įprastų dešrelių ir kiaušinių su neįprasta porcija. Sumuštinis su dešra ir kiaušiniu - dešrelės su keptu kiaušiniu, išdėliotos "laivelio" forma ant daugiagrūdės duonos riekelių.
Žingsnis 1
Vienoje dešrelių pusėje padarykite negilius skersinius pjūvius. Dešreles suklijuokite dantų krapštukais, kad susidarytų "laivelio" forma.
Žingsnis 2
Dubenyje paruoškite skrebučių mišinį. Sumaišykite kiaušinius, majonezą, papriką ir druską. Suplakite plaktuvu arba šakute.
Žingsnis 3
Duonos riekelę pamirkykite mišinyje, apverskite ir pamirkykite kitą pusę.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir ant vidutinės ugnies 2-3 minutes iš abiejų pusių apkepkite duoną. Išimkite skrebučius mentele ir atidėkite į lėkštę.
Žingsnis 5
Kepkite dešreles po porą minučių iš abiejų pusių ir supilkite kiaušinių masę į "laivelį". Kiaušinius virkite ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Žingsnis 6
Kiaušinius virkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Sudėkite sumuštinį. Salotų lapus dėkite ant duonos trupinių, o ant viršaus atsargiai sudėkite dešreles ir kiaušinius. Pagal skonį pabarstykite paprikomis.
Žingsnis 8
Sumuštinį patiekite karštą pusryčiams arba kaip užkandį pietums.
Kategorijos