Publikavimo data: 2024-03-23
Sumuštinis su vištienos filė, aisbergo salotomis, sūriu ir pomidorais
Traškios skrebučių duonos sumuštinis su šviežiais salotų lapais, kepta vištiena ir sūriu - puikus užkandis. Sumuštinis sultingas, lengvas ir sotus. Jis paruošiamas greitai ir lengvai. Pagrindinis patiekalo akcentas - terijakio padažas, kuriuo patepama skrebučių riekelė. Vietoj terijakio padažo galite naudoti bet kokį kitą jums patinkantį padažą, pavyzdžiui, majonezą ar kečupą.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai į dvi plonesnes dalis. Vienam sumuštiniui reikės vienos vištienos krūtinėlės pusės. Ją supjaustykite į 3 lygias dalis.
Žingsnis 3
Kepkite vištieną augaliniame aliejuje 10 minučių iš abiejų pusių. Ugnis turi būti ne per didelė, kad vištiena iškeptų viduje, o iš išorės nesudegtų. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Sausoje keptuvėje paskrudinkite skrudintos duonos riekes. Galite naudoti skrudintuvą.
Žingsnis 5
Aptepkite paskrudintas duonos riekes terijakio padažu.
Žingsnis 6
Ant vieno iš skrebučių dėkite salotų lapą, vištieną ir sūrį.
Žingsnis 7
Įdarą uždenkite antru salotų lapu.
Žingsnis 8
Viršų uždenkite antruoju skrebučiu. Sumuštinis paruoštas.
Žingsnis 9
Perpjaukite sumuštinį įstrižai per pusę. Patiekite ant salotų lapų ir papuoškite vyšniniais pomidorais. Lėkštės kraštus pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.
Kategorijos