Publikavimo data: 2024-05-25
Sumuštinis su humusu, pomidorais ir žolelėmis
Artimuosiuose Rytuose mėgstamas humusas - tai tiršta avinžirnių tyrė, į kurią dedama citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus ir česnako. Humuse gausu augalinių baltymų, skaidulų, vitaminų, kalcio ir kitų vertingų mikroelementų. Sveikiems pusryčiams pakanka užtepti humuso ant šviežios duonos ir pridėti daržovių bei žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite ciabatta. Aštriu peiliu perpjaukite ciabatta išilgai į dvi dalis. Įkaitinkite sausą keptuvę ir 1-2 min. lengvai padžiovinkite ciabattos riekeles.
Žingsnis 2
Pasigaminkite sumuštinį su humusu, pomidorais ir žolelėmis. Aptepkite kiekvieną ciabatta puselę humusu iš nupjautos pusės. Ant apatinės pusės uždėkite pomidorų griežinėlius, pasūdykite, papipirinkite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Uždėkite kelias plonas petražolių šakeles ir uždenkite sumuštinį viršutine ciabattos puse.
Kategorijos