Publikavimo data: 2024-04-06
Sumuštinis su kiaušiniu ir lašiša
Prancūzai pirmieji išrado plaktą kiaušinį. Jie visada patiekdavo jį su įvairiais priedais. Tačiau vienas populiariausių variantų buvo sumuštinis su lašiša ir pilno grūdo duona, gausiai aptepta varškės kremu. Patiekalas "oeufs pochés", kaip jis vadinamas Prancūzijoje, pirmą kartą paminėtas XIV a. kulinarijos knygoje "Le Menagier de Paris". Nuo to laiko dėl savo švelnios ir kreminės konsistencijos jis susilaukė gerbėjų visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Paruoškite plaktą kiaušinį. Užvirinkite vandenį, supilkite actą. Maišykite vandenį, kol susidarys piltuvėlis. Į piltuvėlio vidurį įmuškite kiaušinį. Palikite 3 minutėms, kol kiaušinis bus paruoštas.
Žingsnis 2
Sudėkite sumuštinį. Paskrudinkite duoną ant sausos keptuvės, kol taps traški. Duoną aptepkite varške, išdėliokite salotų lapus, ant sūrio uždėkite lengvai pasūdytą lašišą ir ant viršaus - virtą kiaušinį.
Kategorijos