Sumuštinis su kiaušiniu ir lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Sumuštinis su kiaušiniu ir lašiša

Prancūzai pirmieji išrado plaktą kiaušinį. Jie visada patiekdavo jį su įvairiais priedais. Tačiau vienas populiariausių variantų buvo sumuštinis su lašiša ir pilno grūdo duona, gausiai aptepta varškės kremu. Patiekalas "oeufs pochés", kaip jis vadinamas Prancūzijoje, pirmą kartą paminėtas XIV a. kulinarijos knygoje "Le Menagier de Paris". Nuo to laiko dėl savo švelnios ir kreminės konsistencijos jis susilaukė gerbėjų visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
10 kcal.
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sumuštinis su kiaušiniu ir lašiša Žingsnis 1
Paruoškite plaktą kiaušinį. Užvirinkite vandenį, supilkite actą. Maišykite vandenį, kol susidarys piltuvėlis. Į piltuvėlio vidurį įmuškite kiaušinį. Palikite 3 minutėms, kol kiaušinis bus paruoštas.

Žingsnis 2

Sumuštinis su kiaušiniu ir lašiša Žingsnis 2
Sudėkite sumuštinį. Paskrudinkite duoną ant sausos keptuvės, kol taps traški. Duoną aptepkite varške, išdėliokite salotų lapus, ant sūrio uždėkite lengvai pasūdytą lašišą ir ant viršaus - virtą kiaušinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos