Publikavimo data: 2024-04-06
Sumuštinis su "Nori" ir ryžiais
Atrodytų, kaip galima derinti sumuštinį ir nori su ryžiais? Tiesą sakant, tai labai paprasta. Japonai sumuštinį su nori ir ryžiais vadina onigirazu. Toks užkandis - tikras atradimas Azijos virtuvės žinovams. Jei mėgstate suktinukus ir sušius, bet nežinote, kaip juos paruošti, nori ir ryžių sumuštinio receptas kaip tik jums. Norint paruošti sumuštinio suktinuką, nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Šiam receptui rekomenduojama naudoti specialius suši ryžius arba bet kokius lipnius ryžius.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius: į puodą supilkite šaltą vandenį, suberkite išmirkytus ryžius, uždenkite dangčiu ir statykite ant vidutinės ugnies. Kai ryžiai užvirs, sumažinkite ugnį. Virkite apie 15 minučių, kol ryžiai išvirs.
Žingsnis 2
Paruoškite acto sirupą ryžiams. Sumaišykite obuolių actą su cukrumi. Supilkite acto sirupą į virtus ryžius ir uždenkite dangčiu. Leiskite ryžiams 10-15 minučių atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite tuno įdarą. Sumaišykite mėsą su majonezu iki pašteto konsistencijos.
Žingsnis 4
Suformuokite sumuštinį. Nori lakštą dėkite blizgančia puse žemyn ir į lakšto vidurį įdėkite 2 valgomuosius šaukštus ryžių. Išlyginkite ryžius taip, kad liktų atstumas nuo kraštų. Sumuštinį formuokite sluoksnis po sluoksnio. Dėkite špinatų lapus, tada agurkų ir paprikų sluoksnį. Ant viršaus uždėkite 1 valgomąjį šaukštą tuno, išlyginkite šaukštu. Paskutinis sluoksnis - ryžiai. Norio kampus užlenkite į vidurį, kad gautųsi vokas. Tokiu pat būdu padarykite dar du sumuštinius.
Kategorijos