Sumuštinis su omletu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Sumuštinis su omletu

Pavadinimas "Sandwich" kilęs iš anglų aristokrato Johno Montague'o, 4-ojo Sandwicho grafo (1718-1792), titulo. Jis buvo kortų mėgėjas, todėl, norėdamas neatsipalaiduoti nuo žaidimo, užkandžiui paprašė tarp dviejų duonos riekelių patiekti kumpio. Nuo to laiko sumuštiniai tapo labai populiarūs visame pasaulyje ir įgavo įvairių įdarų variacijų. Sumuštinių patogumas slypi tame, kad juos lengva paruošti ir galima pasiimti su savimi į darbą, mokyklą ar iškylą. Keptuvėje keptas omleto sumuštinis ryte yra puikūs pusryčiai. Paprasta, greita, o svarbiausia - nepaprastai skanu!
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sumuštinis su omletu Žingsnis 1
Paruoškite omletą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite šakute arba plaktuvu. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir supilkite išplaktą mišinį.

Žingsnis 2

Sumuštinis su omletu Žingsnis 2
Sudėkite duoną su omletu. Ant skysto mišinio uždėkite 2 riekes duonos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite omletui sustingti. Kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Sumuštinis su omletu Žingsnis 3
Apkepkite omleto sumuštinį iš abiejų pusių. Plačia mentele atsargiai pakelkite omletą nuo dugno ir vienu judesiu apverskite į kitą pusę. Uždenkite dangčiu ir kepkite omletą ant silpnos ugnies 3-4 minutes.

Žingsnis 4

Sumuštinis su omletu Žingsnis 4
Suformuokite sumuštinį. Vieną omleto pusę pakelkite nuo dugno ir vienu judesiu sulenkite per pusę. Atsargiai perkelkite į lėkštę, įstrižai perpjaukite į dvi dalis ir mėgaukitės. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos