Publikavimo data: 2024-04-02
Sumuštinis su omletu
Pavadinimas "Sandwich" kilęs iš anglų aristokrato Johno Montague'o, 4-ojo Sandwicho grafo (1718-1792), titulo. Jis buvo kortų mėgėjas, todėl, norėdamas neatsipalaiduoti nuo žaidimo, užkandžiui paprašė tarp dviejų duonos riekelių patiekti kumpio. Nuo to laiko sumuštiniai tapo labai populiarūs visame pasaulyje ir įgavo įvairių įdarų variacijų. Sumuštinių patogumas slypi tame, kad juos lengva paruošti ir galima pasiimti su savimi į darbą, mokyklą ar iškylą. Keptuvėje keptas omleto sumuštinis ryte yra puikūs pusryčiai. Paprasta, greita, o svarbiausia - nepaprastai skanu!
Žingsnis 1
Paruoškite omletą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite šakute arba plaktuvu. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir supilkite išplaktą mišinį.
Žingsnis 2
Sudėkite duoną su omletu. Ant skysto mišinio uždėkite 2 riekes duonos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite omletui sustingti. Kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Apkepkite omleto sumuštinį iš abiejų pusių. Plačia mentele atsargiai pakelkite omletą nuo dugno ir vienu judesiu apverskite į kitą pusę. Uždenkite dangčiu ir kepkite omletą ant silpnos ugnies 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Suformuokite sumuštinį. Vieną omleto pusę pakelkite nuo dugno ir vienu judesiu sulenkite per pusę. Atsargiai perkelkite į lėkštę, įstrižai perpjaukite į dvi dalis ir mėgaukitės. Gero apetito!
Kategorijos