Publikavimo data: 2024-04-02
Sumuštinis su pita
Tradiciškai sumuštinis yra uždaras sumuštinis su įdaru tarp dviejų skrudintos duonos riekelių arba bandelės. Yra daugybė sumuštinių įdarų variantų: mėsos, dešros, sūrio, daržovių, žolelių. Tačiau duoną lengvai gali pakeisti plonas armėniškas lavašas, taip mėgstamas ruošiant greitus užkandžius. Siūlome išmokti pasigaminti karštą naminį greitąjį maistą - pitos sumuštinį ant keptuvės su sotu dešros, sūrio ir kiaušinių įdaru.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą: dubenyje sumaišykite griežinėliais supjaustytą dešrą, tarkuotą sūrį, žoleles, įberkite paprikos, druskos, pipirų ir sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius.
Žingsnis 3
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies, šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 4
Į keptuvę įdėkite pirmąją pitą ir užpilkite ant jos plaktus kiaušinius. Po pusės minutės, kai kiaušinių masė šiek tiek sustings, ant kiaušinių sluoksnio sudėkite paruoštą įdarą ir jį tolygiai paskirstykite. Uždenkite antrąja pita ir viršų aptepkite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 5
Plačia mentele apverskite pitą į kitą pusę, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite indą ant ugnies maždaug 2 minutėms, kol išsilydys įdarą sudarantis sūris.
Žingsnis 6
Paruoštą didelį pitos sumuštinį supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos