Publikavimo data: 2024-05-19
Sumuštinis su tunu
Yra daugybė sumuštinių (uždarų sumuštinių su įdaru tarp dviejų duonos riekelių arba duonos kepalo) receptų. Dažniausiai, be skrudintos duonos, jų sudedamosios dalys yra sūris, kumpis, mėsa, kiaušiniai, daržovės, žuvies produktai, taip pat šviežios daržovės. Šiandien siūlome pasigaminti sumuštinį su tunu. Šį paprastą receptą greitomis rankomis ypač įvertins jūros gėrybių mėgėjai. Rinkitės konservuotą tuną, kuriame yra tuno filė, o ne "salotinį tuną" (su kaulais, oda ir pan.).
Žingsnis 1
Paruoškite skrudintą duoną. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir jį suplakite. Duonos riekes pamerkite į kiaušinio masę ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija arba pergamentu.
Žingsnis 2
Sudėkite sumuštinį: pakaitomis dėkite sūrio, porą špinatų lapų, šakute sutrintą tuną, svogūnų žiedus ir vėl sūrį. Įdarą uždenkite antrąja duonos riekele.
Žingsnis 3
Dėkite sumuštinius į orkaitę maždaug 5 minutėms. Kai sūris išsilydys, išimkite juos iš orkaitės ir patiekite iš karto, kol sūris nesukietėjo.
Kategorijos