Publikavimo data: 2025-08-18
Šuo su baklažanais
Baklažanai yra nakvišinių šeimos uogos, artimos pomidorams ir fizalijoms. Baklažanuose yra daug ląstelienos, jie padeda žmogaus organizmui atsikratyti toksinų ir cholesterolio pertekliaus. Žali baklažanai praktiškai nevartojami, tačiau jie plačiai naudojami termiškai apdorotiems patiekalams ruošti. Baklažanų kaloringumas yra tik 24 Kcal 100 gramų. Baklažanus galima kepti, skrudinti ir troškinti. Išbandykite baklažanų ir grikių makaronų derinį. Soba su baklažanais - makaronai su troškintais baklažanais, svogūnais, česnakais, pomidorais ir imbiero šaknimi, pagardinti sojų padažu. Naudingas ir greitai paruošiamas patiekalas.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažanus stambiais griežinėliais.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite baklažanus, vyšninius pomidorus, svogūną, česnaką ir imbierą. Daržoves ant didelės ugnies intensyviai maišydami troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite soba ir supilkite sojų sultis. Viską išmaišykite ir maišydami kepkite dar 2 minutes. Paruošta. Sudėkite patiekalą į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos