Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite kaukazietiškų žolelių mišiniu
Aštrios žolelės ir kvapnūs prieskoniai gali būti naudojami bet kokiam patiekalui suteikti unikalų skonį ir tikrai ryškų kvapą. Vienos iš kvapniausių žolelių yra Kaukazo žolelės, kurios puikiai tinka marinuoti mėsą, pavyzdžiui, kiaulienos kotletus. Bazilikai, mairūnai, petražolės ir kalendros, mėtos ir krapai paprastus mėsos kotletus pavers išskirtiniu ir nepamirštamai gardžiu patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į gilų indą supilkite kefyrą, suberkite džiovintas žoleles: kalendrą, petražoles, baziliką, mairūną, krapus ir mėtas. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, smulkinto svogūno ir česnako. Marinatą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 1,5-2 cm storio medalionais. Mėsą plakite kulinariniu plaktuvu, uždengę jį maistine plėvele, kad plakant neliktų purslų. Sudėkite kiaulieną į indą su kefyro, Kaukazo žolelių ir daržovių marinatu, gerai išmaišykite, uždenkite indą dangčiu arba uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos, maždaug po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Pabaigoje keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir kepkite kotletus dar 3-4 minutes.
Kategorijos